2020. gada 25. septembrī Latvijas Universitātes Zinātņu mājā tika aizvadīta ceturtā Absolventu diena. Arī šogad - otro gadu pēc kārtas tā notika Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienu ietvaros, pulcējot plašu studentu un absolventu pulku.

Visas dienas garumā studenti piedalījās ideju laboratorijās “Viedā universitāte”, kurā veidoja dažādus piedāvājumus, kā ar tehnoloģiju palīdzību padarīt mūsu ikdienas studijas un citus LU procesus un pakalpojumus pieejamākus un vienkāršākus. Absolventu kluba priekšsēdētajs Mārtiņš Brencis bija viens no žūrijas locekļiem un klubs ir lēmis, ka vismaz vienu no šīm idejām palīdzēs realizēt. “Katrai universitātei ir nozīmīgi, lai tās studenti un absolventi iesaistās studiju procesa un vides pilnveidē. Domāju, ka ideju laboratorija bija ieguvums gan studentiem, kuri mācījās savas idejas veidot, izmantojot dizaina domāšanas pieeju, gan arī universitātei, kura ir ieguvusi vairākus risinājumus studentiem aktuālos jautājumos, kā arī veicinājusi dažādu fakultāšu studentu mijiedarbību un to piederības sajūtu savai alma mater. Liels prieks, ka studenti ir izrādījuši vēlmi turpināt darbu pie savu ideju iedzīvināšanas arī pēc ideju laboratorijas noslēguma un iespējams jau tuvāko mēnešu laikā mēs redzēsim kā tās tiek ieviestas universitātes ikdienā.”, pauž Rihards Blese, galvenais Ideju laboratoriju satura veidotājs.

Absolventu klubs pasākuma vakara daļā bija sarūpējis īpašu aktivitāti, kas izraisīja lielu interesi, jo Zinātņu mājas otrā stāva improvizētās skatuves skatītāju zāle bija pilna. Klubs noorganizēja bijušo premjerministru, LU absolventu diskusiju “Ex-premjeru bazars ar Krīvēnu un Bāliņu”. Diskusiju vadīja LU rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos prof. Signe Bāliņa un mediju personība, raidījuma “Pāļa bazars” autors un vadītājs Jānis Krīvēns (Krivenchy). Diskusija pavērtās ļoti interesanta, jo visiem bija iespēja uz nopietnām amatpersonām paskatīties arī no cilvēcīgās puses - kā nekā, viņi arī ir tikai cilvēki. Diskusijas tiešraides atkārtojumu var aplūkot šeit

Vakara kulminācijas daļa bija silent-disko no DJ Ivara Godmaņa puses, kā arī koncerts, kurā uzstājās grupas Jumprava un Musiqq. Ar vērienu dosimies pretī jau piektajai Absolventu dienai 2021.gadā un ceram, ka tā varēs notikt klātienē.

Galerija

Dalīties