2021. gada 24. februārī norisinājās Latvijas Universitātes Absolventu kluba rīkotais erudīcijas vakars “Prāta ozols”, kopā pulcējot 10 erudītākos absolventus, kuri nebaidījās no izaicinājuma atbildēs uz jautājumiem par Latvijas Universitāti.

Šī bija jau otrā Absolventu kluba viktorīna. Tāpat, kā pirmajā reizē tika izmantotas platformas ZOOM un Kahoot! veiksmīgai viktorīnas norisei. Prāta ozolā kopumā bija 32 jautājumi par un ap Latvijas Universitāti. Sakām lielu paldies Latvijas Universitātes muzejam, Komunikācijas un inovāciju departamentam un Studentu padomei, par palīdzību jautājumu sagatavošanā.

Kopumā viktorīnā varēja iegūt 37000 punktu. Trešajā vietā ar 17335 punktiem ierindojās Ināra Kindzule, kurai seko Gunārs Elksnis ar 18653 punktiem. Savukārt, uzvaras laurus plūca Mārtiņš Brencis iegūtiem 22347 punktiem. Veicināšanas balvas par 4. un 5. vietu saņēma Imants Kaldre un Rudīte Vesere, kuri attiecīgi saņēma 16596 un 15643 punktu. Balvas šoreiz palīdzēja sarūpēt Latvijas Universitāte, Merrild un Alpro. Par balvu veiksmīgu nogādāšanu uzvarētājiem parūpēsies DPD Latvija.

Šī gada laikā ir gaidāmi arī citi erudīcijas vakari, bet par tiem ziņosim vēlāk. Šobrīd aicinām savos kalendāros atzīmēt 17. marta vakaru, kurā notiks prezentācijas un diskusija par topošo Latvijas Universitātes Rakstu māju.

Dalīties