Kā izskatīsies Latvijas Universitātes Rakstu māja? Kā mainīsies Torņakalna apkaime līdz ar Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstību? Atbildes uz šiem jautājumiem tiks meklētas Latvijas Universitātes Absolventu kluba rīkotajā diskusijā “LU Rakstu mājas un pilsētvides attīstība” 17. martā pulksten 18:30. Diskusija norisināsies attālināti un tā būs skatāma Facebook tiešraidē.

Facebook pasākums

Diskusija iesāksies ar LU Akadēmiskā centra attīstības programmas Rakstu mājas projekta direktora Jāņa Ploka prezentāciju par to, kāda izskatīsies jaunā Latvijas Universitātes - pēc skaita trešā - Akadēmiskā centra ēka. Diskusijas ietvaros ikvienam interesentam būs iespēja ielūkoties Rakstu mājā. Jaunās ēkas būvniecība tiks uzsākta šī gada beigās un plānots, ka studentiem tā durvis vērs 2023. gadā. Jaunā ēkas būvniecības projektā paredzēta arī savienojuma izbūve starp esošajām ēkām - Dabas un Zinātnes māju.

LU Akadēmiskais centrs būs liels izaicinājums mūsu galvaspilsētai Rīgai, jo satiksmes plūsma Torņakalna apkaimē visticamāk palielināsies. Tāpēc kopīgi ar Rīgas pilsētvides ekspertiem apspriedīsim, kādi izaicinājumi un kādi plāni būs dienas kārtībā pavisam tuvā nākotnē. Tā būs arī lieliska iespēja klausītājiem un skatītājiem uzdot jautājumus klātesošajiem. Diskusiju moderēs Absolventu kluba priekšsēdētājs Mārtiņš Brencis un tajā piedalīsies:

  • Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks;
  • Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstības programmas Rakstu mājas projekta direktors Jānis Ploks;
  • Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis;
  • SIA “Grupa 93” vadītājs, moderators un pilsētplānotājs Neils Balgalis
  • Rail Baltica pārstāvis Ģirts Bramans;
  • Pilsētplānotājs Viesturs Celmiņš.

Diskusija norisināsies attālinātā režīmā un to varēs vērot Absolventu kluba Facebook lapā. Publikai būs iespēja uzdot arī savus jautājumus!

Dalīties