17. martā Latvijas Universitātes Absolventu klubs organizēja diskusiju “Par Latvijas Universitātes Rakstu māju un Torņakalna apkaimes attīstību”. Diskusija laikā Rakstu mājas projekta direktors Jānis Ploks prezentēja pirmos jaunās mājas plānus un skatītājiem sniedza pirmo ieskatu tajā.

Pēc prezentācijas norisinājās diskusija, kas apskatīja dažādus pilsētvides jautājumus un to, kas ir plānots apkaimē un kā ne tikai Latvijas Universitāte, bet arī Rail Baltica mainīs Torņakalna apkaimi un kādi izaicinājumi ir gaidāmi Rīgā. Diskusiju moderēja Absolventu kluba vadītājs Mārtiņš Brencis un tajā piedalījās:

  • Latvijas Universitātes rektors prof. Indriķis Muižnieks;
  • Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstības programmas Rakstu mājas projekta direktors Jānis Ploks;
  • Rīgas Domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis;
  • SIA “Grupa 93” vadītājs, moderators un pilsētplānotājs Neils Balgalis
  • Rail Baltica pārstāvis Ģirts Bramans;
  • Pilsētplānotājs Viesturs Celmiņš.

Ja neizdevās pieslēgties šai diskusijai, tad aicinām noskatīties diskusijas ierakstu https://www.youtube.com/watch?v=or4QAZoKL74

Ar šo diskusiju nekas nebeidzas, tas ir tikai sākums. Tuvākā un tālākā nākotnē ir gaidāmas vēl vismaz divas diskusijas, kas koncentrēsies uz konkrētākiem jautājumiem.

Taču, tas nebūt nav viss! Līdz 25. aprīlim ir iespēja iesūtīt savas idejas kā vajadzētu saukt Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra ēku kompleksu Torņakalnā. Vairāk lasi: https://www.ak.lu.lv/par-mums/zinas/zina/t/65171/.

Dalīties