17. martā Latvijas Universitātes (LU) Absolventu klubs (AK) rīkoja diskusiju par Torņakalna apkaimes un Rakstu mājas attīstību un nu ir redzami pirmie diskusijas rezultāti. Diskusija palīdzēja iekustināt dažādu procesus un ir sācies pirmais iepirkums.

Pavasara diskusija pie viena digitālā diskusiju "galda" vienoja LU Akadēmiskā centrā komandu, pilsētplānotājus un Rīgas Domes deputātus. Diskusijā tika apskatīti dažādi jautājumi ne tikai par LU attīstību, bet arī to kā Rīga Dome plāno labiekārtot un attīstīt Torņakalna apkaimi. Diskusijas dalībnieki ļoti novērtēja, ka tika veidota šāda diskusija, jo ikdienā ne vienmēr visām iesaistītājām pusēm izdodas apsēsties pie viena galda un pārrunāt svarīgos jautājumus. Aicinām noskatīties diskusiju:

https://www.youtube.com/watch?v=or4QAZoKL74

Šobrīd ir uzsākts pirmais iepirkuma projekts "Gājēju/velosipēdistu tilta pāri Kīleveina grāvim būvprojekta izstrāde, būvdarbu veikšana un autoruzraudzība". Šis tilts uzlabos savienojumus ar sabiedrisko transportu Mūkusalās ielā un LU Akadēmiskais centrs kļūs daudz pieejamāks. Ceram arī, ka drīzumā tiks uzsākts lielais iepirkuma projekts tiltām pāri Daugavai, kā arī tiks sakopta taciņa līdz Torņakalna stacijai.

  

Dalīties

Saistītais saturs

Pie LU Akadēmiskā centra atklās tiltiņu pār Kīleveina grāvi
24.10.2023.

Pie LU Akadēmiskā centra atklās tiltiņu pār Kīleveina grāvi