Šī gada 6. decembrī norisinājās Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstības programmas, Latvijas Universitātes Absolventu kluba un Latvijas Universitātes Studentu padomes kopīgi rīkota diskusija par Universitātes nākotni Torņakalna apkaimē.

Diskusijā piedalījās LU rektors prof. Indriķis Muižnieks, LU Akadēmiskā centra attīstības programmas Rakstu mājas projekta direktors Jānis Ploks, pilsētplānotājs Neils Balgalis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis un LU Studentu padomes sociālā virziena vadītājs Renārs Kairis. Diskusiju vadīja LU Absolventu kluba valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Brencis.

LU rektors prof. I. Muižnieks minēja, ka: “Ja mēs (Universitāte) gribam būt zināšanu jūdzes atbalsta punkts, tad mēs esam arī ieinteresēti attīstīt sporta, veselības, tehnoloģiju utt. pārneses struktūru.”. Kopumā diskusijas laikā tika izvirzīti trīs svarīgi punkti, kurus nepieciešams realizēt.

Pirmais punkts, kas tika iekļauts sarunā, bija ideja par takas izveidošanu no Torņakalna vilciena pieturas uz jaunās universitātes teritoriju, lai studentiem, mācībspēkiem un citiem apkaimes apmeklētājiem būtu ērtāk un ātrāk pārvietoties. LU Studentu padomes pārstāvis R. Kairis minēja, ka taku nepieciešams veidot pēc iespējas videi draudzīgāku, ņemot vērā to, ka Latvijas Universitāte ieguvusi ekoaugstskolas statusu.

Kā otro punktu diskusijas dalībnieki aptvēra salīdzinoši reto un minimālo sabiedriskā transporta esamību tieši universitātes zonā. Šajā sadaļā tika vairākkārt uzsvērts, ka nepieciešams izveidot maršrutu uz Jelgavas ielu, kas aptvertu ne tikai Rīgas centru, bet arī tālākos Rīgas mikrorajonus.

Treškārt, tika minēta arī gājēju tiltiņa būve pāri Kīleveina grāvim, kas būs drošāks veids kā nonākt no Akadēmiskā centra līdz Mūkusalas ielai.

Diskusijas laikā tika nolemts, ka nepieciešams veidot šāda formāta sarunas arī nākotnē, lai sekotu līdzi Akadēmiskā centra attīstībai un akcentētu problēmas un to risināšanas iespējas.

No Absolventu kluba puses izsakām lielu paldies pasākuma sadarbības partneriem, pasākuma dalībniekiem un organizatoriem. Īpašs paldies Robertam Rostokam!

Diskusiju iespējams apskatīt arī šeit.

Dalīties